Tarih beni yazmıyorsa ben kendim yazarım!

23 Şubat 2014 Pazar

Pilates günlükleri


                                                               
                               
 Kapı komşumuzun bir kızı var. ten rengi esmer olmasına rağmen saçlarını sarıya boyatmış kendine uygun saç rengini seçmeyi bilmediği gibi kendine uygun kocayı da bulmakta çok zorluk çekiyor azimli bir şekilde koca arıyor her gün seçtiği kocalardan bahsediyor ertesi gün farklı bir listeyle geliyor bir hayırlısıyla evlense diye dua etmeye başladım nasıl piskolojik baskıya maruz kaldıysam artık. 
Bu abla kendine abla dememden haz etmese de -abla yani bildiğimiz abla-  ben yinede diyorum beni her gün gittiği platese her gün davet ediyordu en sonunda bacaklarımın babannemin bacaklarına benzediğini fark ettim ve sıkılaşmam gerektiğini düşündüm bu ablanın masum teklifini kabul ettim.
Kıçıma bir tayt geçirip ablanın kapısına vurdum ona düğün makyajıyla spora gitmenin çok anlamsız olduğunu anlatmakla vakit kaybetmdim çünkü anlatsam da anlamıycaktı. Spor salonuna gidene kadar soğuk vücuduma işledi birdahakine içlik giymeyi düşünüyorum oda tayt sonuçta. spor salonuna gidince kızlar bakınnn bu kurebiyem diye beni tanıştırdı kurabiyeyle ne ilgim var benim kedimiyim ben o ne biçim isim ya. bende ona lahmacunum çiğ köftem diyicem görecek gününü.
 platese başladığımda çok hoşum gitti tam benlik dedim hiç acemilik çekmedim bolca nefes alıp verdikten sonra ayağa kalkmaya yeltendiğimde karın bacak hatta kıçımda bile şiddetli ağrılar hissettim öyle ki hareket edemedim o nasıl bir kas ağrısıdır hoca olur öyle ilk seferde yaptıkça geçer dedi ama ben sokakta altına yapmış çocuklar gibi yürüyorum . Gülemiyorum bile oturduğum yerden kalkamıyorum sürüne sürüne okula gittim bir arkadaşım ceylan gibi sekerek üstüme üstüme geliyodu sarılmak için ben öyle korktum ki çığlık attım dur lan dur ben plates yapmış insanım diye bu söz size çok anlamsız gelebilir ama lütfen platesle yeni tanışmış insalara saygılı olun onlar beş dakikalık yolu bir saatte gidebilir merdivenlerden ağlıyarak çıkabilir. Bu arada sporda çok tatlı teyzeler var yanlarına kek yapıp getiriyorlar çıkışta kebapçıya uğruyorlar spora değil de pikniğe geliyorlar sanki. Bunlarda biri senin ne işin var burdaa diye çıkıştı bana sen git biraz daha yemek ye de gel böyle kız mı olur kız dediğin etli olur diye azarladı beni ona zayıflamak içi değil sıkılaşmak için geldiğimi anlatamadım çünkü böyle teyzelerin beyinlerine bir şeyleri anlamaya karşı kurulmuş bir mekanizma var ne derseniz deyin anlamazlar boşuna çabalamayın.
Erkeklerin geldiği saatte ise oradan kaçmak için çok çaba harcadım kızlar kaslı erkeklerden hoşlansa da ben korkuyorum kısacık boyum var zaten (165 ) biri görmeden yanlışlıkla üstüme bassa işim biter oracıkta can veririm. Ama platese devam etmeyi düşünüyorum hem sevgili göbeğimde bir şeylerin değiştiğini fark ettim. Bu gün plates hakkında bir arştırma yapıyım dedim arama matoruna plates yazdım ve çok şey öğrendim mesela Ebru şallının Sinan akçılla ilişkisi olduğunu Eşinden ayrıldığını 2 oğlu olduğunu ve dahasını Türkiyenin pilates anlayışı buymuş 
Birde bu pilates mi ? yoksa plates mi? bilemedim. 

24 yorum:

  1. lahmacunum çiğ köftem diyicem görecek gününü:)

    kesinlikle demen lazım:))

    YanıtlaSil
  2. hah haaaaa allam baştan sona gevrek gevrek güldüm hihihiiii çok tatlı yaaa :)

    pilatessss :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pilateesss miiii tamam
      plates diyebiliyorum ama yaa :D

      Sil
  3. ahhahah :)
    yahu sen giy içliği ne bakıyorsun millete
    alemsin yahu (:

    YanıtlaSil
  4. ya giydimde kaşındırıyo olmadı giyemedim :(
    başka bir alternatif yok mu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla ben tüm kış giyiyorum.
      münir ozkul tumanı diye geçiyo , beyaz
      :D

      Sil
    2. hahaha :D
      bilyiorum benim 5 yaşındaki yeğenim bile giyiomuş
      ama aklıma gelince bile kaşındım ııyy :d

      Sil
  5. pilates.
    bir ara yaptıgım sırt ağrılarıma iyi gelen spordur. ne bileyim türlü bilgiler dolanıyor yok eklemler arası sıvıyı tüketiyormuş falan. bu ara tekrar yazılmayı düşünüyorum da şunu diyecektim ilk zamanlar ağrılar olur ama sendeki de normal değil bence. birden çok mu yüklendin. ilk başlayanla aylarca gidenin göreceği ders hiç bir olur mu?
    dikkat ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa öylemiymiş eklemlerimdeku sıvı tükenirse ne yaparm ben :))
      Evet onlar aylardır yapyolar bende onlara ayak uyduraym dedim neyse şimdi geçti biraz :))

      Sil
  6. Bende bir ara aerobik yapıyordum o da ilk yaptığımda çok kas ağrısı yapıyor.Benimde güldüğüm zaman karın kaslarım çok fena ağrıyordu :D

    YanıtlaSil
  7. Bırah pilatesi falan bunlar batı saçması şeyler dermişim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyikide dememişsiiiinn :D
      saçma diil çünküm faydasını gördüm bile :)

      Sil
  8. deep'in ''Film Seçkisi 2'' yazısında ''Mavi En Sıcak Renktir'' ile karşılaştım son zamanlarda ne kadar çok karşıma çıkıyor (ben sarı seviyorum sarı daha sıcak evet evet en sıcak rengim sarı) diye söylenerek oradan pe hito'ya uğradım karşıma ''Onun Adı Mavi'' diye bir yazı çıktı. Hayırdır inşAllah dedim ve devam ettim karşıma ''Seni Seviyorum'' diye bir yazı çıktı sadece ilk iki satırı paylaşıyorum: ''Kalbimde ki kırmızı aşkı giyindim bedenime, Doladım gecenin siyahını belime'' yahu dedim ne oluyor arkadaş Gökkuşağı gibi oldu ortalık bir tek sarı yok :) sabahın bu saati bu kadar renk muhabbeti pek hayır değil galiba derken ve iki yazısına da hani sarı? Hani sarı nerede? Yorumlarımla çemkirdikten sonra senin yazında buldum kendimi :) Allah'ını seversen sen söyle ''Pilates Günlükleri'' başlıklı yazı ''Kapı komşumuzun bir kızı var. ten rengi esmer olmasına rağmen saçlarını sarıya boyatmış.'' böyle başlar mı yahu :))) yeminle sabah sabah sınav oldunuz bana :) ama sağ ol sarıya kavuştum sayende ben bugün ölmezsem hiç ölmem ;) hea bir de canım çok pis sütlaç çekti inşAllah bu yorumu okuyan herkesin de çeker ohhh rahatladım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaaa :D
      Bu işte bir iş var :))
      o değil sarı rengi Zekayı temsil edermiş kırmızıda iştah açarmış o yazıdaki kırmızıdan dolay canın sütlaç çekmiştir :)))

      Ve ben sütlaç sevmem ki zorla yerimm :)))

      Sil
  9. ay deme öyle bence ebru şallı'nın ilişkisi son derece hayati bi önem taşıyo :D kesin sinan'la ilişkisi olduğu için kendini platese vermiştir zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok bu taa öncelerden kendini pilatese vermiş belkide ozamanlar Sinan doğmamıştı :D

      Sil
  10. platesi ben de bir ara çok yaptım ve çok faydasını gördüm.
    ben de yeniden başlasam fena olmayacak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başla başlaa hem eğlenceli hem yararlı :))

      Sil
  11. Sinan Ebru Şallı kahkahayı bastım valla
    :)
    Ilk günler olur öyle ağrılar ama bir hafta sonra bir şeyciğin kalmaz.
    Sevgilerimle
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi geçti zaten daha iyiyim ama değişik bir hareket yapınca yine başlıyor şu sıralar oturamıyorum mesela :)))

      Sil
  12. merdivenden ağlayarak çıkmak ahahaha,ne güldüm orda ya.Çok şeker bir yazı olmuş pink :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama gerçekten öyle utanmasam ambulans çağrcam :))

      Sil